DERMAPEN

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA NEGE KOŽE

Kako starimo koža lica sve više gubi na svojoj vitalnosti. Javljaju se bore, neujednačen ten, a najveći problem predstavljaju fleke na koži ili staračke pege. Sa inovativnim tretmanima u kozmetologiji, otklanjanje ovakvih nedostataka je sve lakše i jednostavnije.
 
Za postizanje efekta blistave kože, podmlađene, odmorne i revitalizovane može se koristiti revolucionarni dermapen tretman.  Sa njim se rešavaju i oni najuporniji problemi koji se javljaju na koži lica i tela.
 
Šta je dermapen?
 
Tretman kože dermapenom spada u najdelotvornije metode potpunog podmlađivanja kože. Ima za cilj vraćanje mladalačke jedrine lica, a osim klasičnog antiage efekta ovaj tretman osvežava lice i primenjiv je u redukciji ožiljaka.
 
Dermapen je kozmetički tretman koji se radi sa dermapen uređajem i ubraja se u podgrupu mezoterapije. Ova metoda je svrstana među najbolje antiage tretmane u današnje vreme sa visokoefikasnim rezultatima.
 
Dermapen mezoterapija mikroiglicama je osmišljena kao biostimulacioni i regenerativni tretman radi postizanja svežijeg izgleda u svakoj prilici. Tretman kože dermapenom spada u nejdelotvornije metode potpunog podmlađivanja kože i čini neizostavan korak svih ozbiljnih procedura u nezi lica i tela.
 
Šta izdvaja dermapen od ostalih tretmana podmlađivanja?
 
Ono što dermapen izdvaja od drugih antiage metoda jeste podešavanje dubine i vertikalnog ugla prodora mikroiglica, te se time dobija na dodatnoj efikasnosti tretmana. Prednost dermapena u odnosu na ostale slične aparate je u tome što su njegove mikroiglice pet puta tanje i sto puta gušće. Aparat je veoma mali i pogodniji je za upotrebu od ostalih aparata sličnog tipa. Tretmani su brži i manje bolni od drugih.
 
Dermapenom se efikasno stimuliše proizvodnja kolagena čime se omogućava bolja apsorpcija kozmetičkih i lekovitih preparata. Na taj način se obnavlja regeneracija kože i smanjuje se izraženost strija i ožiljaka.
 
Mezoterapija mikroiglicama je procedura pomoću koje se podmlađuje koža prirodnim putem. Ovakvi tretmani podstiču kožu na regeneraciju, ublažavaju bore, ožiljke, strije i imaju lifting efekat na koži. Aparat Dermapen sadrži veliki broj mikroiglica za jednokratnu upotrebu sa posebnom tehnikom višestrukih uboda po koži.
 
Višestruki kontrolisani ubodi stimulišu proliferaciju kolagena i elastina. Uređaj dermapen koristi sterilne hirurške iglice posebno konstruisane za aparat. Automatski pokreti umanjuju bol i osećaj neprijatnosti na licu, te ujedno osiguravaju i brže vreme oporavka.
 
 
Kako dermapen deluje i koje su njegove prednosti?
 
 
Dermapen stvara na koži kontrolisane i programirane mikropukotine. Time stimuliše kožu da sama  reaguje na regeneraciju i da stvara nova elastična i kolagena vlakna na prirodan način. Zavisno od dužine iglica, dermapen može postići mnoštvo povoljnih rezultata. Ti rezultati se kreću od rešavanja problema sa površinskom hidratacijom kože i poboljšanja apsorpcije kozmetičkih preparata, sve do tretiranja i lečenja ozbiljnijih problema.
 
U odnosu na dermarolere, dermapen ima iglice koje brzo osciliraju i lako klize preko kože. Na taj način se sprečava oštećenje površinskog tkiva. Takođe ovaj aparat daje slične, a u mnogim situacijama i bolje razultate od lasera. Upotrebom dermapen tretmana smanjuje se rizik od hipo ili hiperpigmentacije kao i pojave drugih neželjenih efekata izazvanih toplotom.
 
Efekti dermapen tretmana postižu se farmakološkim dejstvom preparata. Vitaminski kokteli uz pomoć iglica dermapena lakše i dublje prodiru u kožu baš na mestima gde treba da ispolje svoje dejstvo. Mikroubodi dodatno podstiču kožu na samoregeneraciju.
Cilj dermapen tretmana je pristup do potkožnog tkiva, jer svaki problem vezan za kožu uglavnom tu nastaje.
 
 
Šta je dermapen tretman?
 
 
Dermapen tretman predstavlja proceduru koja se izvodi posebnim uređajem, dermapenom. On stimuliše stvaranje kolagena i omogućava bolju apsorpciju kozmetičkih supstanci. Slični efekti se dobijaju kod tretmana lica laserom.
 
Dermapen je unepređena metoda mezoterapije. U odnosu na mezoterapiju i dermaroler, dermapen ima mnogo gušće i tanje iglice  što dovodi do toga da se pore kvalitenije popunjavaju. Uređaj je napravljen od nerđajućeg čelika, a glava aparata je sterilna i menja se prilikom svakog novog izvođenja.
 
Celi postupak se zasniva na kontrolisanoj destrukciji kože mikroiglicama, a kao posledica ima stvaranje faktora rasta u organizmu, koji podstiču i ubrzavaju obnavljanje tkiva. Podstiče razvoj novih kapilara, poboljšava se prokrvljenost kože, omogućava bolji dotok kiseonika i hranjivih materija. Na taj način se poboljšava celokupan kvalitet, a samim tim i izgled kože.
 
 
Koji problemi se tretiraju dermapen tretmanima?
 
 
Dermapen je vrsta mezoterapije koja je postala glavna i najbolja metoda u nezi kože lica i tela. U koži se nakon tretmana stvaraju mikrokanali te je moguće u duboke slojeve tkiva ubaciti hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i druge mezoterapijske koktele. Tretmanom se i do 1000 puta povećava prodiranje njihovih velikih molekula kroz kožu.
 
Dermapenom se tretiraju sledeći problemi:
 
 
Bore
Ožiljci od akni
Hiperpigmentacije (fleke na koži)
Opadanje kose
Strije
Starenje kože
Sužavanje pora
Revitalizacija umorne kože
Uklanjanje akni
Tretiranje celulita
Poboljšanje tonusa kože
Podmlađivanje
Regeneracija i biorevitalizacija kože
 
 
U zavisnosti od stanja kože, njene starosti, vrste i stepena oštećenja kao i željenog rezultata klijenta, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta. U njihovoj osnovi se nalaze peptidi, ekstrakti matičnih ćelija, hijaluronska kiselina kao i ekstrakti raznih lekovitih biljaka.
 
Efekti tretmana dermapenom postižu se na dva načina:
 
 
Mikrooštećenjima na koži podstiče se stvaranje kolafena i koža se podmladjuje i regeneriše
Dejstvom aktivnih supstanci iz koktela koji se nanose na kožu
 

Kako izgleda tretman dermapenom?
 
Pre samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi. Bilo bi najbolje da je već odrađen hemijski piling čišćenja kože dve nedelje pre tretmana dermapenom. Ukoliko nije rađen prethodni piling, koža se čisti odogvarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.
Zatim sledi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potrkožno tkivo.
 
Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se dermapenom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.