Limfna drenaža je metoda kojom se stimuliše protok limfe ka venskoj cirkulaciji, odakle se potiskuje ka srcu čime se vrši detoksikacija organizma i otečenim ekstremitetima se vraća realan obim. Može da se primenjuje kao manuelna masaža i aparaturno uz pomoć Limfa stim aparata. Ukoliko se primenjuje preventivno ima veoma pozitivno dejstvo na oslobađanje organizma od nakupljenih toksina, otoka i osećaja težine.
Limfna drenaža je odličan tretman za terapiju limfnih edema različitih vrsta. Tretira posledice neprestanih stresova, dugotrajnog sedenja, nekretanja, prekomerne telesne težine i nepravilne ishrane kao što su loša prokrvljenost tkiva – posebno nogu, zadnjice i stomaka, nakupljanje otpadnih produkata metabolizma, oticanje nogu i celulit. Limfnom drenažom znatno se poboljšava prokrvljenost tkiva, eliminišu štetni metaboliti (detoksikacija) i znatno umanjuje količina međućelijske tečnosti.
 
Za vreme postupka nema nikakvih neželjenih ili neprijatnih efekata. Metoda Limfa stim aparatom je izuzetno prijatna i relaksirajuća.
Poželjno je raditi limfnu drenažu jednom nedeljno kao vid očuvanja zdravlja.