U sklopu naše WELLNES I SPA ponude su dva zatvorena baze, dve finske saune, spa zona sa velikim izborom masaža i wellness rituala
KORIŠĆENJE SAUNE
Temperatura vazduha u saunama varira od 60-100 stepeni Celzijusa, dok je vlažnost vazduha oko 15-20%.Saune se mogu koristiti samostalno i u kombinaciji sa drugim uslugama. Na gradskom bazenu nudimo vam sledeće mogućnosti korišćenja sauna:
• U sklopu termina za noćno kupanje – ponedeljak, sreda i petak 22:30h-24h
• U dnevnim terminima tokom zimskog ciklusa sauna se može od 16h-18h
• Iznajmljivanje saune u ostalim terminima, uz obavezno zakazivanje
PRAVILA KORIŠĆENJA SAUNE
• Zabranjeno je korišćenje saune za osobe mlađe od 18 godina
• Zabranjeno korišćenje saune u alkoholisanom stanju, nakon obilnih obroka i u lošem zdravstvenom stanju
• Zabranjeno je unošenje mobilnih telefona, časopisa, nakita u saunu, papuča
• Molimo vas da budete tihi, kako ne bi remetili kućni red i druge korisnike
• OBAVEZNO TUŠIRANJE PRE ULASKA U SAUNU
• OBAVEZNO JE KORIŠĆENJE PEŠKIRA PRILIKOM SEDENJA U SAUNI
PREPORUKA ZA KORIŠĆENJE SAUNE
Korišćenje saune se sastoji od ciklično boravka u sauni (5-15 minuta), rashlađivanja tela (1-2 minuta) i odmaranja (10-15 minuta). Dovoljan je i jedan ciklus, a mogu se obaviti 2-3 ciklusa u zavisnosti od uzrasta, zdravstvenog stanja i pripremljenosti organizma.
• Pre ulaska u saunu se istuširajte se, osušite kožu i uđite u saunu. Zbog vaše lične i higijene svih korisnika molimo vas da sedite/ležite na vašim peškirima. Okrenite peščani sat i započnite vaš boravak.
• Temperatura u sauni je oko 70-90 stepeni Celzijusa. Vlažnost vazduhase reguliše dodavanjem vode iz drvene posude sa velikom kašikom, na granitno kamenje. Optimalna vlažnost je 10-30%. Molimo vas da vodite računa i o drugim korisnicima saune. Korišćenje aromatičnih ulja nije zabranjeno, ali je neophodna saglasnost svih koji borave u sauni.
• Boravak u sauni najbolje je početi na donjoj klupi, sa postepenim penjanjem na gornju. U sauni se može sedeti i ležati, ali neposredno pre izlaska (najmanje 3 minuta) potrebno je da provedete u sedećem položaju kako bi vam se stabilizovao pritisak. Za vreme boravka pronađite udoban položaj, opustite se i uživajte.
• Nakon izlaska iz saune obavezno je hlađenje tela. Najbolje je to učiniti tuširanjem mlakom, pa potom hladnom vodom, u zavisnosti koliko to prija vašem organizmu. Rashlađivanje započnite tuširanjem ruku i nogu, pa postepeno prema središtu tela i glavi.
• Posle rashlađivanja, odmorite 10-15 minuta u unos tečnosti (vode), kako bi se organizam rehidrirao.
SAVET
Saunu ne bi trebalo da koriste osobe sa kardiovaskularnim oboljenjima, problemima sa štitnom žlezdom, kao ni osobe sa aktutnim infekcijama, astmom i trudnice. Svako ko ima dilemu da li sme da koristi saunu, potrebno je da se posavetuje sa svojim lekarom. Sauna se preporučuje osobama sa aknama, reumatskim tegobama i išijasom. Nakon boravka u sauni ne preporučuje se intenzivna fizička aktivnost (zbog iscrpljenosti organizma i velikog gubitka tečnosti), kao ni obilni obroci. Preporučuju se masaže slabijeg inteziteta kako bi dodatno pojačale efekat relaksacije.

Wellness rituali su nešto posebno u našoj ponudi usluga. Pronadjite svoju oazu mira u dvočasovnom užitku. Uživajte u savršenom spoju tradicionalnih i modernih tehnika relaksacije, oporavka i detoksikacije organizma angažovanjem svih čula. Prepustite se čarima wellness rituala i zaboravite na stress.
DETOX RITUAL – TRETMAN DETOKSIKACIJE CELO TELA SA SPECIJALIZOVANOM MASAŽOM
Detox ritual je inovativni program koji u kombinaciji sa specijalnom masažom detoksikuje organizam i deluje relaksirajuće na telo. U tretmanu se nakon specijalnog pilinga na bazi morske soli, koji dubinski deluje, nanosi topli koncentrat na bazi fucus algi koje u kombinaciji sa specijalnom detoks masažom pospešuje izbacivanje tečnosti iz organizma i imaju snažan detoks efekat. Tretman se nastavlja pakovanjem na bazi specijalnih minerala i završava nanošenjem hladnog gela. Kombinacijom toplog efekta koncentrata na bazi minerala i hladećeg efekta završnog gela, podstiče se mikrocirkulacija, izbacuju se toksini, a telo se potpuno relaksira i opušta.
WELLNESS RITUAL H2O
Sumirali smo sva naša iskustva, umeća, znanja, energiju i ljubav u jedan poseban wellness doživljaj za Vas. Ritual je posvećen uživanju u orijentalnim mirisima i tehnikama masaže, sa naglašenim efektom detoksikacije i relaksacije celog organizma. Kombinacija saune sa eteričnim uljima i tuširanja izazvaće efekat detoksikacije celog organizma, stimulisaće pojačanu cirkulaciju kože. Piling će nahraniti Vašu kožu i pripremiti je za naredni tretman. Posebne tehnike masaže vulkanskim kamenjem otkloniće napetost i otvoriti energetske puteve organizma. Akcenat je na buđenju i stimulaciji svih čula.