Nega lica

izbor tretmana lica u našem centru

Koža oko očiji veoma je tanka, a nesumnjivo je najosetljiviji deo lica. Kontura oka trpi najviše naprezanja, oči reaguju veoma brzo na umor a njegov uticaj može se videti na koži kroz izbijanje tamnih krugova ili kesa ispod očiju. Da bi se sačuvala mladost i blistavost, ovo delikatno područje treba početi negovati vrlo rano i redovno.
ERISCON LABORATOIRE razvila je poseban, profesionalni tretman za negu osetljive zone oko očiju. Ovaj tretman deluje protiv tri glavna problema ovog područja:
ANTI PUFFINES – protiv nadutosti;
ANTI-DARK CIRCLES – protiv podočnjaka;
ANTI-AGING – protiv starenja.
Dubinski regeneriše kožu i ukljanja bore oko očiju čineći kožu mekšom

Kiseonik je neophodan za život. Konstantno snabdevanje kiseonikom od suštinskog je značaja za ćelije kože da proizvode energiju neophodnu za svoje metaboličke potrebe i na taj način obezbede vitalnost kože. U protivnom, ćelije kože brže se umaraju i postaju podložnije stanju koje je poznato kao „hipoksijski stres“.
Vazduh u urbanim sredima sadrži nizak nivo kiseonika, a posledice urbanizacije kao što su zagađenje, teški metali, duvanski dim ili proliferacija bakterija sve više dovode do zagušenja kože. Zagušena i pod stresom, koža postaje umorna i gubi svoj energetski potencijal.
ERICSON LABORATOIRE nudi BIO PURE spektar urbanih proizvoda za negu kože koji pružaju pravu „terapiju kiseonikom“ i posebno su namenjeni uklanjanju dubinskih efekata zagađenja na koži kako bi joj omogućili da bolje diše. BIO PURE linija ima snažan efekat na kožu direktno u tri smera:
Oksigenacija – poboljšano snabdevanje ćelija kože kiseonikom; „Štit“ – blokiranje efekata štetnih mikročestica; Snažna energizacija – snabdevanje ćelija energijom i jačanje odbrambenih sistema kože; Koža je čistija, tonirana, lakše diše, ima novi sjaj i energiju a ten je svežiji i blistaviji.

Naša koža nema uvek jasan i svetao ten kakav bismo želeli i on ponekad može da bude neujednačen. Pigmentacija je rezultat sinteze i distribucije pigmenta melanina u koži, folikulu dlake ili očima. Boju kože uslovljava broj melanocita, njihova sposobnost da transportuju melanin do površine keranocita kao i veličina melanozoma koji sadrže zrnca melanina.
Uzroci varijacije u pigmentaciji su sledeći: genetska pigmentacija, pigmentacija od UV zračenja i pigmentacija usled starosti. ERICSON LABORATOIRE otkrila je potpuno novi način delovanja, čak i pre početka procesa melanogeneze delujući na DNK gene sadržane u jezgru melanocita. Mnogi kozmetički proizvodi koriste tradicionalnu metodu koja deluje na gornji sloj kože.
Inovacija tretmana PERFECTION WHITE EXPERTISE leži u načinu vraćanja na početak lanca biološke pigmentacije delujući na dva nivoa:
Modifikovanjem gena odgovornih za proces pigmentacije;
Menjanjem ćelijske matrice ribonukleinske kiseline koja proizvodi pigmente

Pronalazeći inspiraciju u poslednjim naučnim dostignućima ERICSON LABORATOIRE napravila je MESO-VIT novi specijalizovani tretman za negu kože na liniji neinvazivne estetske medicine, bilo da se koristi kao „Meso-Like“ ili „Meso-Care“ efekat.
MESO-VIT tretman potvrđuje tri efekta:
MESO-LIKE“ efekat: kombinujući delovanje nanočestica veoma male molekularne mase i velike apsorpcione moći sa dva tehnička uređaja kao što su SKINJECTOR i MICRO-PICK, dobija se profesionalni, neinvazivni tretman nalik na mikro-injeciranje koje se izvodi u mezoterapiji.
MESO-CARE“ efekat: nove nanočestice koje se koriste pokazale su umirujuće, omekšavajuće i isceljujuće dejstvo koje je komplemetarno post-injektivnim tretmanima na seansama medicinske mezoterapije, što omogućava prevenciju zapaljenja;
VITAMIN-BOOSTER“ (vitaminska bomba) efekat: u skladu sa zalihama 3 vitamina A,C i E koji imaju korektivna svojstva za kožu: regenerišuća, posvetljujuća i zaštitna. Efikasnost svakog vitamina pojačava se „skinjection“ efektom tj. prodiranjem u kožu više dubinski.

Da li su hiruške injekcije jedini oblik tretiranja bora? Medicinsko-kozmetičke injekcije pronašle su široku primenu u celom svetu, pružajući odgovore na sve potrebe modernih žena, nudeći brza rešenja za sva oštećenja koja se vremenom pojavljuju na licu.
Postoji nekoliko tipova injekcija od kojih su najpoznatije:
Botullinum Toxin injekcija;
Injekcija hijaluronske kiseline;
Mezoterapijske mikro-injekcije;
Ovi tretmani zahtevaju značajne tehničke sposobnosti i veštine i mogu biti sprovedeni jedino od strane specijalista. Šta više, postoji dosta negativnih aspekata koji prate ove procedure:
Visoki troškovi;
Frekvencija procedura koje vremenom postaju limitirane;
Bol i neprijatnost;
Učestali opasni propratni efekti;
Žene su zato u stalnoj potrazi za sigurnijim i jeftinijim alternativama. Ericson Laboratoire odeljenje za istraživanja osmislilo je anti wrinkle tretman sa visokim performansama: Inovativna kombinacija sa 3 hi-tech aktivna sastojka koji brzo deluju na facijalne bore.
“NO AGE VXN” antioksidansi koji usporavaju stvaranje bora;
“BTX” sinaptički agensi koji relaksiraju kontrakcije dovodeći do omekšavanja bora;
Hijaluronska kiselina visoke molekularne težine za punjenje bora;
Tri instant snažna efekta koja se primećuju su:
“NO AGE VXN” sa dejstvom reprodukovanja “anti age injekcije”, usporava starenje tkiva: imunostimulativni efekat.
“Sinaptički” efekat manifestovan od strane SNAP-8 kompleksa, deluje na neurotransmitere odgovorne za kontrakcije bora;
Visoka molekularna težina hijaluronske kiseline (2200kDa) popunjava bore: sposobnost da mobiliše vodu do 1000 puta svoje težine.
Kombinacijom ove tri dermo-kozmetičke aktivne supstance, naša laboratorija osmislila je terapijski tretman koji predstavlja pravu alternativu medicinskim-estetskim injekcijama.

Reaktivna koža je mnogo osetljivija od normalne kože. Svakako, epiderm reaktivne kože pokazuje promene u barijernoj funkciji. Preosetljivost kože predstavlja rezultat niske tolerancije. Što je koža reaktivnija, to je njena tolerancija niža. To može dovesti do toga da koža ozbiljno odreaguje na ne-iritacione agense. Ovakav epiderm je iziritiran, što se reflektuje razvojem bola i svraba, ili povremenog ili konstantnog.
Uvek prvi kada su naučne inovacije u pitanju, naše Laboratorije osmislile su efikasno rešenje za probleme reaktivnih koža, pomoću inovativnih sofisticiranih manufakturnih formulacija koje kombinuju neurokozmetički i genetski pristup. Ovaj novi aktivni sastojak upotrebljava se za kontrolisanje glavnih gena koji su odgovorni za inflamatorne reakcije u stresnim epidermalnim ćelijama, sa širokim spektrom delovanja. Novi tip formule deluje na više nivoa:
Antiradikalno dejstvo,
Delovanje protiv hijaluronidaze,
Dejstvo protiv elastaze,
Anti -lipo-oksigenaza,
Redukcija proinflamatornih citokina,
Redukcija eritema,
Stimulacija beta-endorfina,
Poboljšanje senzacija;

Tretman je usmeren na marker starenja progerin i njime se postiže efekt facijalnog liftinga, punoće lica i smanjivanja masnoća ispod brade ( podbratka).
Progerin je disfunkcionalni protein smešten u nuklearnoj membrani, čija se količina povećava propadanjem i starenjem ćelija, uzrokovanih unutaršnjim i spoljnim faktorima. Merenjem koncentracije ovog proteina određuje se biološka dob ćelija. Što je koncentracija progerina veća, to je ćelija starija.
Smanjivanje nivoa ćeliskog progerina znači suprotan efekt od starenja i propadanja ćelija, što dovodi do podmlađivanja i obnavljanja ćeliskog tkiva.
LIFTING PROGRAM ZA ZATEZANJE KOŽE
Lifting tretman koji se bazira na [ProGEN-in] tehnologiji.
Tretman je usmeren na marker starenja progerin i njime se postiže efekt facijalnog liftinga, punoće lica i smanjivanja masnoća ispod brade ( podbratka).

Osetljiva koža je rezultat sloma u zaštitnom sistemu kože. Ona postaje ranjiva, ili zbog svoje prirodne preosetljivosti, ili zbog spoljne agresije, zagađenja, stresa itd. Kada se to dogodi dolazi do crvenila, svraba, oticanja ili ljuštenja. Osetljiva koža trpi takođe i od efekata starenja, i istih znakova preranog starenja kao i drugi tipovi kože, i to je naglašeno u ovom slučaju, pa prema tome osetljiva koža zahteva specifičnu kozmetiku, u salonu, a i kod kuće.
AQUATHERM SKEYNDOR je linija proizvoda napravljena sa termalnom vodom iz Salies-de-Bearn, izvora u francuskim Pirinejima. Ako se koristi svakodnevno ona progresivno vraća osetljivu kožu u normalnu, vraćajući balans epidermalnom metabolizmu i uspostavljajući ponovo funkciju barijere, da bi zaštitila kožu od štetnih efekata okoline.Aktivni sastojci su izabrani na osnovu svoje isoke tolerancije i zato što povećavaju komfor kože pomažući joj da smanji iritacije i crvenilo.
VODA IZ TERMALNOG IZVORA SALIES-DE-BEARN
Izvor termalne mineralne vode sadrži soli i više od 25 elemenata u tragovima u obliku jona (natrijum, kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, cink, bakar itd.). Zahvaljujući ovakvom sastavu ona brzo uspostavlja funkciju barijere i smanjuje reaktivnu prirodu osetljive kože.
Efikasno sprovodi remineralizaciju u metabolizmu ćelije, i regeneraciju kože.

PROFESIONALNI TRETMAN ETERNAL LINE sadrži matične stanice ekstrahovane iz ploda zelene jabuke Uttwiler Spätlauber. Potpuno regenerise, revitalizira, pomlađuje i učvršćuje kožu te samim time stvara prirodan i dugotrajan lifting efekt.