Nega tela

Specifičnost našeg centra u odnosu na druge je mogućnost multidisciplinarnog pristupa u rešavanju mnogih problema (poput celulita, viška masnih naslaga, smanjenog tonusa kože…). Tim čini stručno specijalizovan kadar sa velikim iskustvom u oblastima personalnog treninga, ishrane, fizioterapije, kozmetologije. Jedini garant kvalitetnog rezultata su timski rad i individualni pristup svakom klijentu.
Nudimo široku paletu usluga u oblasti zdravlja i nege tela:
• Manuelne tehnike anticelulit masaža
• Inovativni aparaturni programi u tretmanima tela SHOCKWAVE i LIMFASTIM
• Specijalizovani tretmani uz primenu profesionalnih kozmetičkih preparata:
• THALION Triple Action – Cellucontrol – Detox anticelulit
• ERICSON LABORATORIE Cellulite Vib – Lipo stress
• Usluge nutricioniste
• Samostalni, grupni i personalni treninzi na suvom i u vodi

ERICSON LABORATOIRE napravila je CELLULIT’ VIB visoko precizan tretman preoblikovanja, koji se bori sa dubinskom masnoćom i izglađuje površinu celulita. Ovo je novi ŠOK TRETMAN sa “ULTRAZVUČNIM EFEKTOM” a njegov nastanak je inspirisan praksom razbijanja masnih ćelija koja se koristi u estetskoj medicini u borbi protiv viška masti i celulita.
Ovaj efekat se dobija dejstvom „pokretačkog“ fito-kompleksa, koji je sposoban da razbije veze odgovorne za formiranje grupa masnih ćelija i njihovo skladištenje ispod kože.
Tretman omogućava mršavljenje u tri metode:
Razdvajanje masnih ćelija;
Sagorevanje oslobođenih masnih kiselina;
Drenaža otpadnih materija;
Aktivni sastojci:
Legactif je kombinacija ekstrakta tri biljke: Solidago, Limuna i Ruskusa. Stimuliše mikrocirkulaciju kože, poboljšava elastičnost kapilara, potpomaže anti-upalno i anti-edemsko dekongestivno dejstvo. Phytosonic je baziran na novoj anti-celulit tehnologiji: razbijanja ćelija ultrazvukom. On može selektivno da odvoji hipertrofirane masne ćelije a da ih pri tom ne uništi. Dejstvo Phytosonic mehanizma odvajanja uočeno je u fazama pred-masnih i zrelih ćelija i u oba slučaja uključen je u „oslobađanje“ ćelija.
Delipidol je jedinstveni patentirani molekul dobijen putem Biotehnologije. Predstavlja kombinaciju masnih kiselina: omega 5, dobijenih iz semena grožđa, baštenskog karanfila i tirosola, ekstrakta maslinovog ulja.
Lipocare je koenzim sagorevanja masti. Aktivne supstance Buplerum, Chinensis i Cafeine stimulišu lipolizu. Ima jak efekat u borbi protiv „rupičastih“ delova: smanjenje efekta vidljivosti“ pomorandžine kore“ na koži je -33%.

Stres je nesumnjivo bolest današnjice, i to u velikoj meri utiče na naše ponašanje i metabolizam, izazivajući neprijatne reakcije na koži: hipersenzitivnost kože, ponekad čak i blokadu nerava, visok krvni pritisak što dovodi do skladištenja masti.
Još jedan važan faktor koji doprinosi razvoju celulita je poremećaj nervne regulacije potkožnog masnog tkiva, sto dovodi do promene u limfnoj cirkulaciji i cirkulaciji krvi, a zatim do nastanka „pomorandžine kore“. Neuro-kozmetika jedna je od najnovijih naučnih tehnologija. Ona se zasniva na otkrivanju interakcije nervnog sistema i kože putem neurotransmitera, ključnih molekula koji regulišu poruke poslate iz mozga. Ona je savršen partner za neuro-estetske tehnike, akupresuru i akupunkturu, što dovodi do povećanja endorfina.
LIPO-STRES je nova generacija tretmana za mršavljenje sa dvostrukim dejstvom na neurotransmitere na površini i dubini kože.
U gornjim slojevima kože: deluje na proizvodnju beta-endorfina, važnog anti-stres neurotransmitera koji ublažava napetost i bolju eliminaciju masti;
U dubljim slojevima kože: utiče na moćno neuro-zaštitno delovanje koje omogućava bolju inervaciju masnog tkiva. Oslobađajući endorfin, LIPO-STRES kombinuje efekte relax masaže i tretmana za mršavljenje.
Aktivni sastojci:
Betaphroline,novi patentirani neurokozmetički sastojak biljnog porekla sposoban da stimuliše oslobađanje β-endorfina od strane keratinocita. Vezivanje ovih beta-endorfina na određene receptore nervnih ćelija na koži, neutrališe štetne bolne stimuluse i stvara osećaj blagostanja. Dokazano je da Betaphroline stimuliše mehanizam lipolize, odgovoran za smanjenje skladištenja triglicerida sadržanih u adipocitima. Glutrapeptide-NGF and Neurolipolysis, istraživačke laboratorije identifikovale su i kreirale novi neuro-zaštitni aktivni sastojak Glutrapeptide dobijen biotehnologijom. On aktivira inervacije masnog tkiva i podstiče lipolizu delujući na dužini nervnih vlakana.

Triple action je jedinstven anticelulit tretman koji ima trostruko dejstvo – uklanja celulit, oblikuje telo i učvršćava kožu. U osnovi tretmana je pakovanje koje na bazi tri vrste morskih algi. Pored pakovanja, tretman sadrži piling i specijalno kreiranu anticelulit masažu. Triple action se preporučuje za osobe koje imaju oscilacije u kilaži. Pozitivno deluje na masne naslage i vraća koži tonus i elastičnost.

Cellucontrol je inovativni anticelulit program za celo telo. Intenzivno deluje na više načina – sprečava nakupljanje masnih naslaga, ubrzava proces lipolize u koži tela, detoksikuje i poboljšava elastičnost tkiva.
Zahvaljujući Thalionovoj cellucontrol masaži tretman bitno redefiniše oblik tela i otklanja celulit. Specifičnost tretmana je peel-off maska koja pravi okluzivan film na koži i time značajno pospešuje prodiranje aktivnih sastojaka u dubinske slojeve kože. Kofein kao jedan od osnovnih sastojaka kreme i seruma pospešuje cirkulaciju i izbacivanje suvišne tečnosti iz organizma. Tretman koji preporučuju anticelulit eksperti.

Detox ritual je inovativni program koji u kombinaciji sa specijalnom masažom detoksikuje organizam i deluje relaksirajuće na telo. U tretmanu se nakon specijalnog pilinga na bazi morske soli, koji dubinski deluje, nanosi topli koncentrat na bazi fucus algi koje u kombinaciji sa specijalnom detoks masažom pospešuje izbacivanje tečnosti iz organizma i imaju snažan detoks efekat. Tretman se nastavlja pakovanjem na bazi specijalnih minerala i završava nanošenjem hladnog gela. Kombinacijom toplog efekta koncentrata na bazi minerala i hladećeg efekta završnog gela, podstiče se mikrocirkulacija, izbacuju se toksini, a telo se potpuno relaksira i opušta.

ERICSON LABORATOIRE koja uvek traži optimalne performanse, sada rešava problem celulita svojim novim SLIM&LIFT tretmanom ali na vrlo originalan način. Kao rezultat najnovijih naučnih otkrića, nova terapijski aktivna supstanca sada omogućava preusmeravanje adipocita iz svoje prirodne funkcije, proizvodnje masti, da naprave novu formu odnosno kolagen. Sada kolagen omogućava formiranje novih vlakana koja su neophodna za rekonstrukciju tkiva. I to je ono što ovaj tretman čini zadivljujućim. Glavni cilj nije samo eliminacija masti, nego njihovo preusmeravanja da steknu veću čvrstinu. To je „adipo-reverse“ efekat. Proizvodnja celulita ima štetne posledice na tkivo kože: vlakna kože se rastežu i formiraju strije, što dovodi do oštećenja krvnih sudova i do pojave kapilara na površini kože. I upravo SLIM&LIFT tretman deluje višenamenski: daje „slim“ efekat i poboljšava izgled „pomorandžine kore“, „lift“ efekat i obnavljajući efekat na strije i kapilare.

Inovativne tehnike istraživanja pokušavaju da objasne vezu između gojaznosti, ishrane i genetskog faktora. Dok se gojaznost pojavljuje u stresnim razmerama, otvorili smo debatu o njenom poreklu. Da li zavisi od hrane koju unesemo ili od naših gena? Istraživanja i razvoj studija o genetici proteklih godina, doprineli su progresivnoj identifikaciji gena koji su uključeni u metabolizam lipida i povećanje težine. Mi danas znamo da postoje geni koji utiču na apetit i izlučivanje enzima potrebnih za sagorevanje lipida i sprečavanje njihovog skladištenja. ERICSON LABORATOIRE izabrala je fiziološki put koji nikada pre nije istražen: FIAF geni (Fasting Induced Adipose Factor) odgovorni su za sintezu proteina FIAF u samim adipocitima. FIAF protein deluje i na lipogenezu i na lipolizu. Novi, biotehnološki proizveden sliming agens: sposoban za redukciju hipertrofije i hiperplazije adipocita. Ovaj inovativni pristup otvorio je mogućnosti razvoja nove generacije efikasnih anti-celulit proizvoda. Novi GENETIX SLIM tretman mršavljenja predstavlja pravu inovaciju za svakog ko odbija da prihvati moguće fatalne posledice nasledne gojaznosti.

Tirkizne piling perlice deo su potpuno inovativnog koncepta mršavljenja i preoblikovanja u kratkom periodu.Tirkizne morski biseri bukvalno se rastopaju na koži kako bi isporučili svoj dragoceni sadržaj. Deluju na dva nivoa: pilinguju i redukuju celulit. Faza eksfolijacije priprema kožu i povećava njene receptivne sposobnosti podsticanjem mikrocirkulacije.