ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

NAJČEŠĆA PITANJA

Kavitacija predstavlja neinvazivan, bezbedan i mnogima bezbolan tretman kojim se uklanja masno tkivo i celulit, ali i poboljšava tonus kože. Iako na internetu možete pronaći brojna iskustva klijenata koji ga smatraju čudotvornom metodom mršavljenja i zatezanja, morate se upoznati sa osnovnim svojstvima aparata i realnim očekivanjima. Ultrazvučna kavitacija deluje tako što putem UZ talasa stvara mehuriće u potkožnom masnom tkivu a time destabilizuje i uništava njihovu strukturu, čime dolazi do efekta oslobađanja masti iz masnih ćelija.

Tokom tretmana dolazi do stimulacije površinske cirkulacije i stvaranja kolagena čime se postiže efekat poboljšanja tonusa i zatezanja kože. 

Prednost ultrazvučne kavitacije je što se može uspešno kombinovati sa brojnim tretmanima kako bi pojačali željeni efekat tretmana.

Naš prvi predlog je kombinacija sa limfnom drenažom ili drugim tretmanom koji uključuje limfnu drenažu. Ovom kombinacijom se ubrzava proces izbacivanja nusprodukata kavitacije.

Kombinacija UZ kavitacije sa gelovima koji sadrže aktivnu supstancu (na pr. anticelulit gel) omogućava bolji unos i dublje prodiranje aktivne supstance u koži. 

  • NE SMETE jesti 2h pre i posle tretmana
  • Koža regije koja se tretira mora biti zdrava i intaktna, tako da se ne preporučuje kombinacija UZ kavitacije sa upotrebom solarijuma, saune ili neposrednom depilacijom 
  • Preporučen je povećan unos tečnosti tokom trajanja serije tretmana, naročito pre tretmana
  • NE SMETE piti alkohol ili kofeinske napite, kao ni bilo koji drugi diuretik tokom trajanja serije tretmana
  • Preporučujemo unos hrane koja sadrži dosta vlakana, a izbegavanje unosa masne hrane i slatkiša.
  • Nemojte se tuširati vrelom vodom nakon tretmana
  • Vežbanjem ćete značajno stimulisati i poboljšati efekte tretmana

Tretmani UZ kavitacijom su najefikasniji ako se rade u seriji i u kombinaciji sa drugim tretmanima. Ukoliko se rade samostalno, već nakon 3 tretmana javljaju se prvi rezultati i oni se ogledaju u poboljšanju stanja kože i početku gubljenja masnog tkiva.

Brzina i efikasnost tretmana zavise od više faktora: regije koja se tretira, stanja kože, količine masnog tkiva, vrste i količine celulita koji se tretira, doslednosti u pridržavanju savetovanih preporuka i pravila tokom tretmana.

Nakon serije od 6-10 tretmana možete očekivati konkretnije rezultate koji podrazumevaju zategnutu i glatku kožu tretirane regije, poboljšanje cirkulacije i golim okom vidljiv gubitak masnog tkiva u odnosu na početno stanje.

Da bi rezultati trajali duže, preporuka je da dolazite na povremeno održavanje postignutih efekata.

Pored brojnih benefita ovog tretmana postoje jasna ograničenja. Svakako ne možete očekivati gubitak 15 cm masnog tkiva ili totalni gubitak celulita nakon par tretmana. 

Kao i svaki drugi tretman, UZ kavitacija ima svoje limite, a efekti su INDIVIDUALI za svakog klijenta.

UZ kavitacija je potpuno bezbedna za zdrave ljude. S obzirom da ovo nije invazivna metoda nuspojave su veoma retke. Mogu se javiti crvenilo ili blag otok tretirane regije i oni mogu trajati nekoliko dana do par nedelja nakon tretmana. Malom broju klijenata je sam tretman neprijatan. 

Upravo zbog toga preporuka je da obavite konsultacije sa svojim lekarom pre samih tretmana, kao i da terapeuta koji će vam raditi tretman obavestite o svom zdravstvenom stanju i svim nedoumicama koje imate. Zapamtite zdravlje je na prvom mestu!

Da bi se izbegla neželjena dejstva neophodno je da terepeuta detaljno uputite o svom zdravstvenom stanju, a preporuka je da se dodatno konsultujete sa svojim lekarom. 

Ovaj tretman se ne preporučuje: TRUDNICAMA, OSOBAMA KOJE PATE OD EPILEPSIJE, DIJABETIČARIMA, OSOBAMA KOJE IMAJU SRČANE PROBLEME, PROBLEME SA HOLESTEROLOM I POVIŠENIM TRIGLICERIDIMA U KRVI.

Zabranjeno je: OSOBAMA KOJE IMAJU OBOLJENJA JETRE ILI BUBREGA, kao i tretiranje regija gde je narušeno zdravlje kože.